Huizen- en Disputenrace 2019

15 mei 2019

Op woensdag 15 mei heeft op het Eindhovense kanaal een van de meest prestigieuze roeiwedstrijden ooit plaatsgevonden. En ook het E.W.D. Hephaestus heeft aan deze huizen- en disputenrace deelgenomen. Met de sterkste opstelling die aanwezig was en Pim Bals op één, gingen wij deze uitdaging aan. Na maarliefst een half uurtje getraind te hebben was het tijd voor het echte werk. Na een wat schommelende start werd het tempo, onder leiding van Cas Dijkstra op slag, al snel gevonden en werd het duidelijk dat de boot die tegelijkertijd gestart was niet kon tippen aan de vurige kracht van deze vier mannen van het E.W.D..

Na de race was het natuurlijk pas echt tijd om te winnen. Onder het genot van de deuntjes van onze eigen Hephgozers zijn de nodige goudgele rakkers genuttigd. Ook de liefde heeft ruimschoots zegegevierd. Naast een handlezing waaruit bleek dat er een huwelijk in het verschiet ligt hebben meerdere leden hun romantische kant laten zien door de namen van hun wederhelft (of iets wat daarop lijkt) voor 2 weken te vereeuwigen op hun lichaam.

Al met al kunnen we dus spreken van meerdere overwinningen deze dag, die zowel op als naast het water hebben plaatsgevonden.