Hephicetus 2019

1-10 maart 2019

In het leven zijn er maar een aantal dingen heel erg zeker. Koen is het knapste lid, Roelof had bij het Brasgala gewoon moeten winnen van die andere dude, stom armpje drukken…. In Maastricht staan we bekend als het knappe dispuut uit Eindhoven (en dit zijn we ook), en vliegen over het witte poeder genaamd sneeuw is het beste wat er bestaat op deze wereld!!

Tijdens de afgelopen carnavals vakantie hebben we dat dus ook gedaan met 7 Hephaestus leden, 2 toenmalige foeten, en een papa-foet, we zijn namelijk gaan skiën en snowboarden! Vrijdag avond zijn we op de bus gestapt naar de oh zo mooie bergen van Les Deux Alpes. Hier hebben we 7 dagen genoten van de zowel harde, papperige, en prachtig geprepareerde pistes. Echt iedereen heeft keihard genoten van deze week!!! Ken en Fercan hebben wel tien meter door de lucht gevlogen! Cas is heerlijk vaak gevallen. Kevin is van een richel af gesnowboard en heeft gratis shotjes gekregen omdat ie z’n tepel heeft laten zien aan de bar… Ik heb Koen nog nooit zo veel horen praten als toen er poedersneeuw lag. De vader van Harmen heeft vliegles genomen en is van een klif gevlogen/gevallen, dat terwijl Harmen allemaal gekke trucjes aan het doen was. Ik heb op de heenweg de buschauffeur gedist, hoewel niet iedereen het daarmee eens is, en prachtig geskied natuurlijk. Stijn heeft absoluut lopen shinen in de Batsjas. En Pim en Fercan hebben ons rauwe broccoli geserveerd! Kortom het was geweldig en we denken elke dag er nog aan terug!

We hebben zelfs 1 dagje mogen genieten van wat heerlijke poedersneeuw <3. Dit zorgde voor veel vreugderoepen van ons, en daarmee vooral van mij (Wouter) (Wacht maar op de aftermovie). Voor Ken aka het snelheidsmonster werd de poedersneeuw hem fataal, hij verdraaide zijn enkel en kon niet meer verder snowboarden.

Daarnaast zaten we in een prachtig appartement een paar honderd meter lopen van de piste en tegenover de Yeti-bar waar we maar één keer zijn gaan zuipen, want ja skiën en snowboarden was gewoon een stuk belangrijker. Vandaar dat we ook door de ASC ballen (die er ook waren) het laffe dispuut werden genoemd, een hele eer natuurlijk! Het feest waar we toen heen gingen was het “everything but clothes” feest waar we dus nog even onze prachtige Hephaestus onderbroeken hebben kunnen laten zien.

We hebben echt geweldig veel plezier gehad en er zullen vast meer edities van dit geweldige sportieve uitje komen!!

 

Door de Sneeuw!