Inhousedag Royal Haskoning

15 januari 2018

Aangezien wij een dispuut zijn van de werktuigkundige studievereniging, doen wij meer dan een klein biertje drinken op zijn tijd. Dinsdag 15 januari was het weer tijd om samen een carrièreactiviteit te ondernemen. Wij waren uitgenodigd door Toine van Royal HaskoningDHV om eens een middag te komen kijken bij hun kantoor in Eindhoven. Dit was lekker dichtbij en wij konden er dus op de fiets naartoe. Er waren nog wat andere studiegenoten die met ons mee gingen waarmee we een gezelschap van 16 werktuigkundige studenten vormden.

Royal HaskoningDHV, of in het kort RHDHV, is een installatietechniek bedrijf en van te voren wist ik niet dat wij daar als werktuigbouwers terecht konden. Weer een sector waar werktuigbouwers nodig zijn, wat zijn we toch ook breed opgeleid! De middag werd gestart met een presentatie over wat RHDHV doet en vooral hier op de locatie in Eindhoven. Bij RHDHV ga je als werktuigbouwer jezelf bezighouden met het ontwerpen en doorrekenen van de luchtstromen in bijvoorbeeld een bedrijfspand. Er valt nog veel winst te behalen in het energiezuiniger maken van deze panden.

Na deze presentatie kregen we een interessante en uitdagende casus voorgeschoteld: maak het NXP gebouw in Nijmegen energiezuiniger. Hier hingen allerlei eisen en restricties aan. In kleine groepen gingen we aan de slag en aan het einde presenteerden we ons idee aan de rest.

Toine en Royal HaskoningDHV bedankt voor het organiseren voor deze dag!