‘Count down: 30 jaar karakter’ het thema van het Lustrumfeest van mdd Ex Aequo. Afgelopen 21 november organiseerde zij dit feest ter ere van hun 6e Lustrum. Het feest vond plaats in d’n Hiemel, een feestzaal in een soort ouwe burcht in Maastricht. Omdat de NS niet tot in de vroege uurtjes rijd en ons beloofd was dat t feest wel tot in de vroege uurtjes zou duren, waren wij al rond 20:00 in Maastricht om onze slaapspullen overal in Maastricht te droppen. Dit gaf ons gelijk alle de tijd om rustig onze smoking aan te trekken en de vlinderdassen te strikken (wat voor sommige van ons een lastige taak bleek).

Eenmaal gehuld in black tie inclusief allemaal dezelfde sokken aan vonden we elkaar weer terug in t Forum, een bourgondische kroeg met veel speciaal bier. Het deed ons erg denken aan de Bierelier in Eindhoven waar we meestal op dinsdagen te vinden zijn. Toen eenmaal de Dubbel Bock, Tripel Karmeliet en Ons Blackie op waren. Begonnen we aan de toch naar d’n Hiemel.

Het moet vast een gek beeld gegeven hebben 18 heren in black tie gehuld die opeens stoppen en allemaal beginnen te schreeuwen: ‘Timooooo!!?’ Ja Timo ging voorop maar liep totaal (180 graden) de verkeerde kant op. Goed nogmaals proberen, weer langs ‘t Vrijthof, waar er al een goede kerstmark sfeer hing, langs ‘t Forum en richting d’n Hiemel.

Op t moment van binnenkomen was het gelijk 1+1 gratis. Dus ja het was eerst munten halen, bier halen en toen pas hallo zeggen. Het was ondertussen 23:00 toen we alle rustig een biertje op hadden en iedereen gedag hadden gezegd.

Bij een Dies feest horen natuurlijk ook cadeautjes. Na de creativiteit van de heer Dekkers waren de sokken die wij aanhadden niet alleen een cadeau voor onszelf maar vooral een cadeau voor de meiden van EA. Na allemaal geproost te hebben op t Lustrum en op Heph Aequo, doken de meiden allemaal op een doos vol met sokken en hebben wij nog erg van de avond mogen genieten!

Dames van mdd Ex Aequo erg bedankt voor het gezellige feest, op naar jullie 7e Lustrum!

#Geefsokken