Vrijdag 15 juni was het tijd voor een bedrijfsbezoek. Het Eindhovensch Werktuigkundig Dispuut reisde af naar Royal IHC, te Kinderdijk, waar een heerlijk zonnetje scheen in de haven. Als een Eindhovensche Werktuigbouwer krijg je niet vaak de kans om de binnenkant van een scheepswerf te bekijken, deze kans hebben wij dus aangegrepen! Verspreid over twee volle auto’s kostte het slechts anderhalf uur om op locatie te arriveren. Bas en Alex, de gastheren van Evoke, stonden al klaar bij aankomst. Vervolgens werden we met open armen ontvangen door Maaike van Royal IHC.

Onder het genot van een kopje koffie begon de middag met een presentatie over Dynamic Positioning, DP in het kort: Een schip op zijn plek houden met weer en wind, zodat deze zijn missie kan voltooien. Erg leuk dat wij als dispuut zelf een onderwerp mochten aandragen, het was interessant om dit in detail uitgelegd te krijgen! Na de presentatie kreeg iedereen een helm en veiligheidsschoenen. Dit was nodig voor de rondleiding over de scheepswerf, ‘Safety first’! Indrukwekkend om de grote baggerschepen en bijbehorende bewerkingsprocessen in praktijk te zien.

Bedankt Evoke en Royal IHC voor dit bedrijfsbezoek!