Op 16 december 2017 stond het IJsvrij toernooi van La Donna è Mobile op de agenda. De laatste keer dat wij deze koude ijsbaan aandurfde was in 2014. Toen d’r tijd gingen we samen met MDD Ex Aequo de kou in. Ook dit jaar gingen we samen met deze berengezellige dames de strijd aan. Er was maar 1 manier hoe we de kou van de dag te lijf konden gaan, warme glühwein! Rond het middag uur stond er een 5 liter pan lekker te stomen op het vuur met daarnaast een grote pan soep. Met een warm gevoel kon half lopend half fietsend naar de ijsbaan vertrokken worden, hierdoor kwam iedereen een beetje één voor één binnen druppelen en werd de bierpot langzaam gevuld, dat langzaam vullen kwam ook omdat er vanaf het begin gelijk munten uitgehaald werden voor wat koud bier. Waar sommige alleen de schaatsen durfde onder te binden na een paar van deze koude biertjes, begon de rest heel fanatiek de strijd op het ijs. Zelf weet ik helaas niet meer hoeveel er gewonnen of verloren is, zelf hoorde ik namelijk bij de eerste groep, pas de schaatsen onder de voeten na wat biertjes. Om een uurtje of 7 kwamen er nog wat pizza’s voor de lege magen. Daarna werd het snel donker en kouder, samen dicht tegen elkaar werd er nog lang gedanst en gelachen, MDD Ex Aequo bedankt voor de warme gezelligheid!