Het was vrijdag, grimmig en koud, maar opgewarmd door ons innerlijke vuur. Het zou zelfzuchtig zijn deze gift niet te delen met gelijken, vandaar dat er gekozen werd om het donkere purper samen te voegen met het behaaglijke paarse. Niemand minder dan de dames van Dispuut Briljant hadden de uitnodiging gestuurd om ons ten goede te doen aan de rode vloeistof die onder de sectie wijn geschoven dient te worden. Echter niet zomaar wijn! Op de derde donderdag van de bloedmaand wordt er traditioneel de “beaujolais primeur” geschonken. Hoewel de eerste slokken vaak wat schraal zijn, was dat niet hoe de avond weerspiegeld werd in deze genotsdrank.
In het gezelschap van de dames sneuvelden we één voor één, zoekend naar een gezamenlijk doel. Niemand heeft echter mogen weten wat de afloop is geweest; Dionysos had de strijd van de Briljante Hephaestus gewonnen… Reden te meer om het een volgende maal te volbrengen.

Met vurige groet,
Wedstrijdcommissaris Bals