Ook dit jaar heeft het E.W.D. de handen weer ineengeslagen met de AcCie van Ons Mam om een nieuwe editie van de in het verleden zo succesvolle Beergames te organiseren. Tezamen hebben beide partijen ervoor gezorgd dat alle deelnemers De Weeghconst aan het eind van de avond met een vrolijke glimlach op het licht aangeschoten gelaat konden verlaten. Het dispuut heeft ook deze jaargang zorg gedragen voor een muzikale opening, door middel van een kleine cantus. Hoewel sommigen bij tijd en wijle een kleine oppepper nodig bleken te hebben, die het Praesidium hen dan ook graag deed verschaffen, bleef de grote meute netjes in het gareel voor deze eerste activiteit van de avond. Het onvermijdelijke feit dat zingen voor dorstige kelen zorgt, leverde ook geen problemen op aangezien de in het zwart en purper getoogde gieteraars hun taak zeer serieus en met groot succes wisten aan te voeren.

Na de laatste cantate, waarbij de AcCie middels speciaalbier(tje) bedankt werd voor de organisatie van de rest van de avond, leek de stemming er bij het deelnemend publiek al goed in te zitten. De genoemde eerstejaars-activiteitencommissie had een aantal diverse spelen opgesteld, waarbij de verschillende facetten van de bierconsumptie en bijbehorende verliezen van motorische en mentale capaciteit werden getest. Uiteindelijk, zo bleek, moest na een gelijkspel aan de kop van het klassement een klassieke bierestafette de doorslag geven over welk team deze bitterzoete strijd dan in haar voordeel ging beslissen.

Het E.W.D. feliciteert zodoende de winnaars, de AcCie en natuurlijk alle deelnemers met wederom een zeer geslaagde editie van de Beergames!