Na een geslaagde editie in 2013, wilden wij ook dit jaar weer IJshockeyen. Dat kwam goed uit daar er ook een 2014 editie was van het studenten-hockeytoernooi IJsvrij. Daar het spreekwoord ‘meer mensen, meer vreugd’ bij zulke evenementen vaak tot zijn recht komt is het Maastrichtse Dames Dispuut Ex Aequo uitgenodigd, die ons met een groep dames kwam vergezellen bij dit sportieve evenement. Met een groep van over 20 studenten beloofde dit een prima zaterdag te worden!

Voordat we naar de locatie vertrokken begonnen we met een kennismakingsborrel waarbij ons dispuutsdrankje aan allen werd aangeboden. Tevens nuttigden we een aantal bierunits alvorens naar de IJsbaan te vertrekken. Hier werden de schaatsen opgehaald en kon het grote plezier beginnen. Met een kunstschaatsshow werd het toernooi geopend en kon het spel beginnen. Waarnaast ‘bierpong’ te bedrijven was met natuurlijk een lekker muziekje en genoeg vloeistof om al de dorstige sportievelingen te behagen.

Met een gewonnen eerste wedstrijd waren wij hoopvol gestemd, wat niet onterecht bleek. De tweede wedstrijd werd namelijk gelijk gespeeld en de laatste werd gewonnen. Helaas was dit niet genoeg om door te pushen tot de halve finales, maar dit gaf ons wel de tijd om het bakje spaghetti weg te werken. Met het aflopen van het toernooi vertrokken we naar de bunker om daar alles af te sluiten met een redelijke hoeveelheid alcoholische versnaperingen. Samen met M.D.D. Ex Aequo was het een geslaagde dag!